ASUS TUF GAMING Z490-PLUS Intel Z490 Soket 1200 DDR4 4600MHz M.2 Anakart

Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir

Ürün temin edildiğinde tekrar satışa sunulacaktır.

Teknik Bilgiler:

Soket Tipi Lga 1200
Chipset Z490
Bellek Tipi DDR4
Bellek Kapasitesi 128 GB
Form Faktörü ATX
Ram Slot Sayısı 4 Adet
Dahili Grafik Var
HDMI Çıkışı Var

ASUS TUF GAMING Z490-PLUS Intel Z490 Soket 1200 DDR4 4600MHz M.2 Anakart


DAYANIKLI. KARARLI. GÜVENİLİR.

TUF Gaming Z490-Plus, en yeni Intel® platformunun en önemli unsurlarını alıp oyunlara yönelik özellikler ve kanıtlanmış dayanıklılıkla bir araya getiriyor. Askeri sınıf bileşenler, gelişmiş güç çözümü ve kapsamlı soğutma seçenekleriyle donatılan bu anakart, oyunlarda kararlı ve sağlam performans sağlıyor.

TUF Gaming anakartıyla bir sistem kurduğunuzda TUF Gaming Alliance'tan da yararlanacaksınız. ASUS'un güvenilir sektör iş ortaklarıyla birlikte kurduğu TUF Gaming Alliance, bileşenlerden kasaya kadar tüm bileşenlerin estetik olarak birbirini tamamlayan, uyumlu bir şekilde olmasını ve sisteminizi daha kolay kurmanızı sağlıyor.

Intel® LGA 1200 soket: 10. Nesil Intel® Core™ işlemcilerine hazır

Gelişmiş güç çözümü: 12+2 DrMOS güç aşamaları, 6 katmanlı PCB, ProCool soketler, askeri sınıf TUF components ve Digi+ VRM ile maksimum dayanıklılık

Kapsamlı soğutma: VRM soğutma bloğu, PCH fansız soğutma bloğu, M.2 soğutma bloğu, hibrit fan başlıkları ve Fan Xpert 4 aracı

Yeni nesil bağlantı seçenekleri: USB 3.2 Gen 2 Type-C için ön panel başlığı ve Thunderbolt 3™ desteği

Çevrim içi oyunlar için üretildi: Intel® Ethernet Bağlantısı I219-V, TUF LANGuard ve TurboLAN teknolojisi

Realtek S1200A codec: Stereo çıkış için eşsiz 108 dB sinyal gürültü oranıyla net sesler ve 103 dB SNR giriş

Aura Sync RGB: Adreslenebilir RGB şeritlerinin de dahil olduğu uyumlu çok sayıda PC ekipmanıyla LED efektlerinizi senkronize edin

GÜÇ TASARIMI

Dijital güç kontrolü ve bir dizi güç aşamasından askeri sınıf TUF bileşenlerine kadar TUF Gaming Z490-Plus, en yeni 10.Nesil Intel® işlemciler için üretildi.

1 DrMOS
TUF Gaming Z490-Plus'taki VRM; yüksek ve alçak taraf MOSFET'leri ile sürücüleri tek bir pakette birleştiren 12+2 DrMOS güç aşamalarında yararlanıyor. Böylece, 10. Nesil Intel® Core™ işlemcilerin talep ettiği güç ve verimlilik sağlanıyor.
 
2 6 Katmanlı PCB Tasarımı
Birden fazla PCB katmanıyla ısının kritik bileşenlerden uzaklaştırılması sayesinde işlemciyi standart hızların ötesine taşıma potansiyeline sahipsiniz.
 
3 ProCool Soketler
ProCool soketler, PSU güç hatlarıyla temas sağlamak için geleneksel güç girişleriyle kıyasla çok daha sıkı teknik özelliklere uyacak şekilde geliştirildi. Öz direnci düşüren bu özellik sayesinde sıcak noktaların oluşması ve bağlantı noktası hataları engelleniyor.
 
4 TUF Bileşenler
Askeri sınıf sertifikalı TUF bobinleri, CPU'ya sağlam güç sağlayarak sistem kararlılığını artırıyor.
 
5 Digi+ VRM
Endüstrinin en iyilerinden biri olan Digi+ VRM voltaj regülatör modülü (VRM), işlemciye her an akıcı ve net bir güç iletimi yapılmasını sağlar.

DAHA SERİN TASARIM

1 VRM Soğutma Bloğu
Büyük boyutlu soğutma bloğu geniş yüzeyiyle VRM'i ve bobinleri kaplayarak ısı dağıtımını artırır.
 
1 Termal Dolgu
Yüksek kaliteli termal dolgular; indüktör ve faz dizilimindeki ısıyı soğutma bloğuna iletir.
 
2 M.2 Soğutma Bloğu
M.2 soğutma bloğu, M.2 SSD'yi optimum çalışma sıcaklığında tutarak, stabil performans vermesini ve sorunsuz çalışmasını sağlıyor.
 

KAPSAMLI FAN KONTROLLERİ

TUF Gaming Z490-Plus; Fan Xpert 4 aracı veya ödüllü ASUS UEFI BIOS ile kapsamlı fan kontrolleri sunuyor.

Birden fazla sıcaklık kaynağı
Her bir başlık, kullanıcı tarafından ayarlanabilen termal sensörleri takip etmek ve bunlara göre tepki vermek için kullanılabilir. İş yükü tabanlı bir soğutma sistemi oluşturmaya yarayan bu özellik Fan Xpert 4 veya UEFI üzerinden kolayca yönetilebilir.

 
AiO Su Soğutma Seti
Entegre AiO sistemi; PWM veya DC su pompalarını kontrol imkanı sunarak özel ve bağımsız soğutma sistemleri için mükemmel çözüm sunuyor.

 
4-pin PWM/DC Fan
Dahili her başlık; PWM veya DC fanlarının otomatik olarak tespit edilmesine destek verir.

 

Çift M.2 (32 Gbps'e kadar)

İki adet M.2 yuvası, x4 PCI Express® 3.0 bant genişliğinde 32 Gbps'e kadar veri aktarım hızlarına destek verir. Bu yuvalar, sistemlerin daha hızlı açılması ve uygulama yükleme sürelerinin kısalması için kullanılan işletim sistemi veya uygulama sürücüleri için idealdir.

 

*Gerçek aktarım hızı teorik maksimum hızdan daha düşüktür.

USB 3.2 Gen 2 Type-A & Type-C

Uyumlu kasalarda ön panele yerleştirilebilen hızlı USB 3.2 Gen 2 özellikli USB Type-C™ bağlantısının da yer aldığı birçok USB girişiyle, oyun sistemlerinde çok sayıda çevre birimi kullanmak mümkün.

Thunderbolt™ 3 Desteği

Entegre Thunderbolt™ 3 başlığı toplam 40 Gbps arayüz bant genişliği sağlıyor. Tek bir Thubderbolt 3 girişi papatya dizilimiyle altı adede kadar cihaza destek veriyor ve 15 watt güçle hızlı şarj imkanı sunuyor.

ASUS OPTIMEM II

DDR4 HIZ AŞIRTMA 4600 MHz+

Anakartın iletken hatlarında yapılan yenilikler, en son Intel işlemcilerin bellek bant genişliğine sınırsız bir şekilde erişmesini sağlıyor. ASUS OptiMem II teknolojisi, geçişleri azaltmak için bellek sinyal hatlarını dikkatlice farklı PCB katmanlarına yerleştiriyor. Ayrıca, paraziti büyük oranda azaltmak için koruma bölgeleri de ekliyor.

TUF KORUMASI

SafeSlot

PCIe yuvasının ASUS tarafından yeniden icat edilmiş hali olan SafeSlot, kartın yerinden çıkmasını ve kaymasını üstün bir şekilde önler. Güçlendirici metalle entegre ederek, çok daha sağlam bir slot elde etmek için yeni bir geçmeli kalıp süreci ile üretilen SafeSlot, ek lehim noktaları ile PCB'ye sıkı bir biçimde tutturulur.

ESD Koruması

ESD Koruyucuları, +/- 10 kV hava deşarjı ve +/- 6 kV temas deşarjına kadar koruma sağlayarak bileşenlerin ömrünü uzatır. Bu da +/- 6 kV ve +/- 4 kV şeklindeki ilgili endüstri standartlarını büyük oranda geçiyor.

TUF LANGuard

Askeri sınıf bir yenilik olan TUF LANGuard, sinyal eşleşme teknolojisi ve yüzeye monte edilen üst düzey kapasitörlerle çıkışı artırarak anakartı yıldırım ve statik elektrik gibi durumlara karşı korur.

 

DRAM Yüksek Voltaj Koruması

Dahili olarak bulunan sıfırlanabilir sigortalar yüksek akıma ve kısa devre hasarına karşı koruma sağlar. Bu koruma, giriş çıkış noktalarından DRAM'e kadar uzanarak sisteminizin ve bağlı cihazlarınızın çalışma ömrünü korur.

Paslanmaz Çelik Arka Panel Giriş/Çıkış

TUF Gaming anakartlardaki krom oksitle bağlanmış, aşınmaya dayanıklı paslanmaz çelik arka giriş çıkış panelleri geleneksel panellere kıyasla 3 kat daha uzun kullanım ömrüne sahip. Bu koruyucu özellik sayesinde TUF Gaming anakartlar 72 saatlik tuz püskürtme testinden geçmeyi başarırken, diğer markalar ancak 24 saatlik testi geçebiliyor.

 

OYUNLAR İÇİN SES

Özel Realtek S1200A Codec

TUF Gaming Z490 serisi anakartlar için Realtek ile yakın işbirliği içinde tasarlanan benzersiz ses codec bileşeni, stereo hat çıkışı için benzeri görülmemiş bir 108 dB sinyal-gürültü oranına ve hat girişi için üstün net ses kalitesi sağlayan 103dB SNR'ye sahiptir.

Gaming Kulaklıklar için DTS® Custom

Yerleşik DTS® Custom sesler ile oyun becerinizi geliştirin. Stereo kulaklarda ses kaynağı konumlarını algılayabilmeniz için gelişmiş emülasyon teknikleri kullanan DTS Custom, dahili ses standartlarını çok daha ileriye taşıyor. Farklı türler için belirlenmiş Açık Hava, Ses Alanı ve Taktiksel adlı üç ön ayar sayesinde her oyunda önemli avantajlar elde edeceksiniz.

AURA SYNC RGB AYDINLATMA

İyi hazırlanmış bir sistem aynı derecede iyi bir dış görünümü hak eder. ASUS Aura, dahili RGB LED'ler için çeşitli işlevsel ön tanımlı ayar ve dahili RGB başlıklarına bağlanan şeritlerle birlikte RGB aydınlatma üzerinde tam kontrol imkanı sunar. Ve tümü, sürekli büyüyen Aura uyumlu donanımlar portföyüyle senkronize edilebilir.

 

Daha fazla bilgi: ASUS Aura Sync

  • Sabit

  •  
  • Nefes

  •  
  • Yanıp Sönme

  •  
  • Gökkuşağı

  •  
  • Renk Döngüsü

  •  
  • Yıldızlı Gece

  •  
  • Müzik Efekti

  •  
  • Akıllı

 

Adreslenebilir Gen 2 RGB Başlık

RGB Başlık

TUF GAMING ALLIANCE

Sisteminizi Güvenle Kurun

TUF Gaming Alliance; ASUS ve güvenilir PC bileşen markalarının çeşitli parçalar arasında uyumluluğu sağlamak için giriştikleri bir iş birliği. Bu parçalar arasında bilgisayar kasaları, güç kaynakları, işlemci soğutucuları, bellek kitleri ve daha fazlası yer alıyor. Eklenen yeni iş birlikleri ve bileşenlerle TUF Gaming Alliance daha güçlü bir şekilde büyümeye devam edecek.

Daha fazla bilgi

Teknik Özellikler


  • İşlemci

    - Intel® Soket 1200 10.Nesil Intel® Core, Pentium® Gold ve Celeron® İşlemci
    Intel® 14 nm CPU'ları Destekler
    Intel® Turbo Boost Teknolojisi 2.0 ve Intel® Turbo Boost Max Teknolojisi 3.0 desteği**
    *Desteklenen İşlemci listesi için www.asus.com/tr 'yi ziyaret ediniz.
    **Intel® Turbo Boost Max Teknolojisi 3.0 desteği İşlemci türüne bağlıdır.

  • Yonga Seti

    - Intel® Z490

  • Bellek

    4 x DIMM, Max. 128GB, DDR4 4600(O.C)/4500(O.C)/4400(O.C)/4266(O.C.)/4133(O.C.)/4000(O.C.)/3866(O.C.)/3733(O.C.)/3600(O.C.)/3466(O.C.)/3400(O.C.)/3333(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek
    Çift Kanal Bellek Mimarisi
    Intel® Extreme Memory Profile (XMP) Destekler
    OptiMem II
    * 10.Nesil Intel® Core™i9/i7 İşlemcileri 2933/2800/2666/2400/2133 destekler, Bellek QVL (Nitelikli Satıcı Listeleri) için www.asus.com.tr adresini ziyaret edin.
    * QVL Listesi için www.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.

  • Grafik

    Tümleşik Ekran İşlemcisi
    1 x DisplayPort 1.4 **
    1 x HDMI 1.4b
    *Grafik özellikleri İşlemci türüne göre değişkenlik gösterebilir.
    **DisplayPort 1.4 ile maks. çözünürlük desteği: 4096 x 2304 @60Hz. Güncellemeler için lütfen www.intel.com adresini ziyaret edin.

  • Çoklu GPU Desteği

    AMD 2 Yönlü CrossFireX™ Teknolojisini Destekler

  • Genişleme Yuvaları

    Intel® 10.Nesil İşlemciler
    1 x PCIe 3.0 x16 (x16 modu)
    Intel® Z490 Yonga Seti
    1 x PCIe 3.0 x16 (x4 modu)
    3 x PCIe x1

  • Depolama

    Toplamda2 x M.2 yuvası ve 6 x SATA 6Gb/s yuvası destekler
    Intel® Z490 Yonga Seti :
    1 x M.2_1 socket 3, M Key ile Tip 2242/2260/2280/22110 depolama aygıtı desteği (SATA ve PCIE 3.0 x 4 modu)
    1 x M.2_2 socket 3, M Key ile Tip 2242/2260/2280 depolama aygıtı desteği (SATA ve PCIE 3.0 x 4 modu)
    6 x SATA 6Gb/s port(lar)
    Raid Desteği 0, 1, 5, 10
    Hızlı Depolama Teknolojisini destekler
    Intel® Optane™ Bellek Hazır

  • LAN

    Intel® I219-V 1Gb Ethernet
    TUF LANGuard

  • Ses

    Realtek ALC S1200A 7.1 Surround Sound Yüksek Tanımlı Ses CODEC'i
    - Destekler : Jack-detection, Jak Algılama, Çoklu-Yayın, Ön Panel Jakı Görevlendirme
    Ses Özelliği :
    - Arka panelde Optik S/PDIF çıkış(ları)
    - Audio cover
    - Ses Koruma: Hassas analog / dijital ayırma ve büyük ölçüde azaltılmış çok taraflı parazit sağlar
    - Özel ses PCB katmanları: Hassas ses sinyallerinin kalitesini korumak için sol ve sağ kanallar için ayrı katmanlar
    - Premium Japon ses kapasitörleri: Olağanüstü netlik ve sadakat ile sıcak, doğal ve sürükleyici ses sağlar
    * HDA bant genişliğindeki sınırlamalardan dolayı, 32-Bit/192kHz frekansında 8 Kanal Ses desteklenmez.

  • USB Portları

    Arka USB Yuvaları ( Toplam 6 )
    2 x USB 3.2 Gen 2 port(s)(1 x Tip A +1 x USB Tip CTM)
    4 x USB 3.2 Gen 1 port(s)(4 x Tip A)
    Ön USB Yuvaları ( Toplam 7 )
    1 x USB 3.2 Gen 2 ön panel bağlantısı port(s)(1 x USB Tip CTM)
    1 x USB 3.2 Gen 1 port(s)(2 x Tip A)
    2 x USB 2.0 port(s)(4 x Tip A)

  • Software Features

    ASUS Exclusive Software
    Armoury Crate
    - Aura Sync
    AI Suite 3:
    - Performance And Power Saving Utility
    Turbo V Evo
    EPU
    Digi+ VRM
    Fan Xpert 4
    System information
    - EZ update
    AI Charger
    ASUS Turbo LAN
    DTS Custom for GAMING Headsets
    WinRAR
    UEFI BIOS
    ASUS EZ DIY
    - ASUS CrashFree BIOS 3
    - ASUS EZ Flash 3
    - ASUS UEFI BIOS EZ Mode

  • ASUS Special Features

    ASUS TUF PROTECTION
    - ASUS DIGI+ VRM (- Digital power design with Dr. MOS)
    - ASUS Enhanced DRAM Overcurrent Protection
    - ASUS ESD Guards
    - TUF LANGuard
    - ASUS Overvoltage Protection
    - ASUS SafeSlot
    - ASUS Stainless-Steel Back I/O
    ASUS Q-Design
    - ASUS Q-DIMM
    - ASUS Q-LED (CPU [red], DRAM [yellow], VGA [white], Boot Device [yellow green])
    - ASUS Q-Slot
    ASUS Thermal Solution
    - Stylish heatsink
    ASUS EZ DIY
    - Procool
    AURA Sync
    - Standard RGB headers
    - Addressable Gen 2 RGB header

  • Arka Giriş/Çıkış Portları

    1 x PS/2 klavye/fare combo port(lar)
    1 x DisplayPort
    1 x HDMI
    1 x LAN (RJ45) port(lar)
    1 x Optik S/PDIF çıkışı
    2 x USB 3.2 Gen 2 (1 x Tip A+1 x USB Tip CTM)
    4 x USB 3.2 Gen 1 (Mavi) Tip A
    5 x Ses Jak(lar)

  • Dahili Giriş/Çıkış Portları

    2 x USB 2.0 bağlantıları ek olarak 4 USB 2.0 portları destekler
    6 x SATA 6Gb/s bağlantısı(ları)
    1 x CPU Fan bağlantısı(ları)
    2 x Aura RGB Şerit Başlıkları
    1 x CPU OPT Fan bağlantısı(ları)
    3 x Kasa Fan bağlantısı(ları)
    1 x Adreslenebilir Gen 2 başlık(lar)
    1 x Thunderbolt başlığı(ları)
    1 x 24-pin EATX Güç bağlantısı(ları)
    1 x 8-pin ATX 12V Güç bağlantısı(ları)
    1 x 4-pin ATX 12V Güç bağlantısı(ları)
    2 x M.2 Soket 3
    1 x Ön pane ses bağlantısı(ları) (AAFP)
    1 x Sistem panel(leri) (Chassis intrusion header is inbuilt)
    1 x USB 3.2 Gen2 connector support additional 1 USB ports(20-pin, Type-C)
    1 x USB 3.2 Gen 1(up to 5Gbps) connector(s) support(s) additional 2 USB 3.2 Gen 1 port(s)
    1 x AIO_PUMP konektörü
    1 x Clear CMOS anahtarı(ları)
    1 x COM port girişi

  • Aksesuarlar

    Kullanıcı kılavuzu
    2 x SATA 6Gb/s kablosu(ları)
    1 x ASUS Fan Tutucu
    Giriş/Çıkış Kalkanı
    1 x M.2 Vida Paketi
    1 x Destek DVD
    1 x TUF Sertifika kartı(ları)
    1 x TUF GAMING Çıkartma

  • BIOS

    192 (128+64) Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS

  • Yönetilebilirlik

    WOL by PME, PXE

  • İşletim Sistemi

    Windows® 10 64-bit

  • Form Faktörü

    ATX Form Faktör
    12 inç x 9.6 inç ( 30.5 cm x 24.4 cm )

 

EAN Numarası: 4718017678872

Soket Tipi Lga 1200
Chipset Z490
Bellek Tipi DDR4
Bellek Kapasitesi 128 GB
Form Faktörü ATX
Ram Slot Sayısı 4 Adet
Dahili Grafik Var
HDMI Çıkışı Var

Bu ürüne toplam 0 yorum yapıldı.


Değiştir.
  • 0
  • 5 Yıldız

    %0

  • 4 Yıldız

    %0

  • 3 Yıldız

    %0

  • 2 Yıldız

    %0

  • 1 Yıldız

    %0

  • 5000 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo
  • Sistemimiz üzerinde 256 Bit SSL güvenlik sertifikası kullanmaktadır.
  • Dilediğiniz zaman müşteri hizmetlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Scroll