ASUS Tinker Board S

Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir

Ürün temin edildiğinde tekrar satışa sunulacaktır.

ASUS Tinker Board S

 

Yeni ve gelişmiş Tinker Board S, muhteşem dayanıklılık, daha iyi kararlılık ve daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimini, DIY meraklıları ve maker'lara sunan, tek kartlı bilgisayardır (SBC).

  • Daha Dayanıklı

    • Dahili 16GB eMMC depolama ile performans ve kararlılığı artırın, daha geniş esneklik için ekstra microSD yuvası 

    • Düşük voltaj giriş tespiti ile güç problemlerinden uzak durun ve belirtilmemiş* bir güç kaynağı kullanırken sistem kararlılığını garantileyin

  • Daha İyi Kullanıcı Deneyimi

    • Tam video eğlence deneyimi için kullanıcıların tek bir uzaktan kumanda ile hem Tinker Board S hem de TV'yi kontrol etmelerini sağlayan HDMI-CEC-ready özelliği

    • Ses jakı giriş tespiti ve diğer arayüzlerden 3.5mm ses jakına otomatik değiştirme 
     

  • Her Zaman Maker'larla İlerliyoruz

    • Tümleşik güç-açık pini ile maker'lara fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için daha fazla özgürlük. 

    • Slave modu ile gelişmiş I2S pini ve daha iyi uyumluluk için gelişmiş yazılım API'si 
     

* Belirtilmemiş güç kaynağı, ürün özelliklerinde belirtilen değerlerden farklı güç çıkışı sunan anlamına gelmektedir.

 

Özellikler & İşlevler

Sınıfının Lideri Performans

Güçlü ve modern dört çekirdekli ARM tabanlı işlemcisiyle – Rockchip RK3288 – Tinker Board S diğer popüler SBC kartlara göre gözle görülür şekilde gelişmiş performans sunar. Farklı kurulum ve projeler için gereken esnekliği sağlamak için Tinker Board S, 2GB'lık LPDDR3 çift kanal bellek ve dahili 16GB eMMC barındırır. Tinker Board aynı zamanda bir SD 3.0 arayüzüyle gözle görülür şekilde daha hızlı okuma ve yazma hızları sunarak, işletim sistemi, uygulamalar ve dosya depolama yüksek performans sağlar.

Güçlü GPU Performansı & İşlevselliği

Güçlü fakat verimli bir tasarım barındıran Tinker Board S, yeni nesil grafikler ve GPU İşlem API'leri destekler. ARM tabanlı Mali™-T7640 MP4 GPU tarafından güçlendirilen Tinker Board S'in GPU'su ve sabit işlevli işlemcisi, içerisinde yüksek kaliteli medya oynatımı, oyun, bilgisayar görüşü, jest tanımlama, görüntü sabitleme ve işleme ile işlemsel fotoğraf ve dahası gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. 

Tinker Board S'in dahili HDMI CEC donanım devresi ile desteklenen yazılımı, multimedya meraklılarının TV çıkışını tek bir uzaktan kumandayla, daha iyi bir eğlence deneyimi için kontrol etmesine imkan tanır. Diğer sabit işlevleri arasında H.264 ve H.265 oynatım desteği ile HD ve UHD video oynatımı yer alır.*

*Tinker Board S'de bulunan HD & UHD çözünürlükte 30 fps'de video oynatımı, şu an sadece mevcut olan medya oynatıcıyla sınırlıdır. Üçüncü parti video oynatıcıları ve uygulamaları, donanımsal hızlandırma sunmayabilir veya sınırlı oynatım performansı ve/veya kararlılığı sunabilirler. Daha fazla bilgi için SSS'ye bakınız.

HD Ses Kalitesi

Çoğu SBC kartta bulunan ve düşük performans gösteren önemli alanlardan birini geliştiren Tinker Board S, 192KHz/24-bit sese destek veren bir HD kodek ile donatılmıştır. Ses jakı hem ses çıkışı ve mikrofon girişini destekler. Ses jakı aynı zamanda zahmetsiz giriş tespiti sunarak, ses çıkışını bir kulaklık veya hoparlör bağlandığında buraya yönlendirir.

Maker Dostu, IoT Bağlanılabilirliği ile

Tinker Board S, içerisinde 40 pinlik GPIO ara yüzünü ve gelişmiş I2S ara yüzünü Mastert ve Slave modlarıyla uyumluluğu artırmak için standart maker ve hobi bağlantı seçeneklerini barındırır. GPIO API'si ile Tinker Board S, bir çok tuş, anahtar, sensör, LED ve benzer giriş için ara yüz imkanı sağlar. Tinker Board S, monitörler ve dokunmatik ekranlar için bir adet DSI MIPI bağlantısıyla donatılmıştır. İkinci bir CSI MIPI bağlantısı ise uyumlu kameraların bilgisayar görüşü ve dahasını yapmasına imkan sunar. 

Tinker Board aynı zamanda Gbit LAN bağlantısı barındırdığından, üstün akış sunar, ağ odaklı ve LAN depolama uygulamaları için mükemmeldir. Dahası, Tinker Board S'teki LAN yuvası, ayrılmış ara yüz kaynağı alarak, kararlı Ethernet performansı sunar. Yerleşik Kablosuz ve Bluetooth kontrolcüsü, metal koruma ile kaplandığından, en az kesinti ve artırılmış radyo performansı sunar. Ayrıca yükseltmeler için bir IPEX anten çıkışı da yer almaktadır. 

Tinker Board S aynı zamanda tam boyutta HDMI çıkışı sunar. Buna ek olarak dört adet USB 2.0 yuvasıyla geniş çevre birim ve aksesuar bağlanılabilirliğine sahiptir.

Gelişmiş DIY Tasarımı

İlk defa kurulum yapanlara veya tecrübeli hobicilere üstün bir son kullanıcı deneyimi sağlamak için Tinker Board S, dikkatli bir şekilde tasarlandı ve geliştirildi. Maker'lar hızlı ve kolay şekilde pin çıkışlarını belirlemek için sunulan renk kodlu GPIO çıkışının artırılmış görünürlüğünden ve netliğinden memnun kalacaklar.

Tinker Board S'in PCB boyutları ve topolojisi de standart SBC kartlarıyla aynı olduğu için, birçok kasa ve fiziksel aksesuar için de destek sunmuş oluyor. PCB aynı zamanda bağlantı çıkışı ve yer belirtme çizgileri ile gelişmiş bağlantı netliği için silk-screening tekniğini barındırır. Yerleşik MIPI çıkışları aynı zamanda renk kodlu sekmeler barındırır

Tinker Board S aynı zamanda ağır yüklerde veya sıcak ortamlarda ısı dağılımını artırmaya yardımcı olan bir ısı bloğu da barındırır.

TinkerOS ‧ Desteklenen İşletim Sistemi ‧ Uygulamalar

Debian tabanlı dağıtım, kutudan çıktığı anda akıcı ve işlevsel bir deneyimi garantiler. Web'de gezinme, video izleme veya skript yazmak için TinkerOS, yeni projeniz veya kurulumunuz için muhteşem bir başlangıç noktasıdır.

Dahası TinkerOS, sıradışı hafif ve hızlı olması için özenle tasarlandı. LXDE masaüstü oramı olan Debian 9 tabanı üzerinde çalışmaktadır. Bu GUI, özellikle SBC kartları için optimize edilmiştir. Aynı zamanda Windows tabanlı flaş bellekler ve harici disklere kolay erişimi sağlamak için, tak&çalıştır NTFS desteği barındırır. Dahili web tarayıcı özenle seçilmiş ve iyileştirilmiştir. Chromium tabanlı olduğu için bir grup uzantıyla birlikte hız ve kararlılık sunar. ASUS takımı, tarayıcının donanım hızlandırmasına yardımcı olarak, gelişmiş web render'ı ve YouTube üzerinde HD çözünürlükte video oynatımı sağladı.

TinkerOS aynı zamanda kolay programlama ve geliştirme için bir grup popüler uygulama barındırmaktadır. Bunların içinde IDLE / Python ile Squeak / Scratch de vardır.

Tinker Board'un TinkerOS ve Debian Linux desteği dışında aynı zamanda Android işletim sistemine de desteği vardır. Bu da medya oynatımı, oyun ve dahası gibi farklı bir kullanım senaryosunu mümkün kılar.
 

Tinker Board S, aynı zamanda birçok popüler uygulamayla yakından çalışarak destek ve işlev optimizasyonu sunuyor.

 

 

Tinker Board S Performansı

CPU Performansı

Tinker Board S, çoklu iş parçacıklı uygulama performansını geliştirmek için dört çekirdekli, ARM tabanlı bir RK3288 SoC barındırır. 1.8GHz'e kadar frekanslarda çalışarak, tüm uygulamalarda performansı artırır. Bu aynı zamanda işlemci frekansında yükselişle birlikte işlemci çekirdek sayısında da artış sunarak, geniş alanda uygulamalarda gözle görülür şekilde daha hızlı bir performansa yardımcı olarak, proje yeteneklerini geliştirir. Sonuç olarak tipik PC görevleri daha hızlı ve daha tepkiseldir.

 

Requirement:

.1 x veri aktarım işlevi olan Micro-USB kablo 
.1 x Tinker Board güç kaynağı* veya diğer seçili 5V/2-3A güç kaynağı** 
.1 x Monitör 
.1 x HDMI kablosu 
.1 x Klavye ve fare seti 

* Tinker Board güç kaynağı ayrı satılır 
** Kablo 3A'ya kadar güç çıkışı sağlayabilmelidir 
 

1. Tinker Board S'i bilgisayara bir Micro-USB kablo ile bağlayın. Saniyeler içinde PC'niz onu bir USB depolama cihazı olarak algılayacaktır.
2. TinkerOS imaj dosyasını siteden indirin ve Tinker Board S'in içerisine Win32Disk Imager veya Etcher gibi bir üçüncü parti ISO yazılımı ile flaşlayın.
3. Güç kaynağını, klavyeyi, fareyi ve monitörü Tinker Board S'e bağlayın ve çalıştırın.

 

Tinker Board S'in güçlü bir özelliği de kartın kenarı boyunca konumlanan GPIO (genel amaçlı giriş / çıkış) pinleri sırasıdır. Bu pinler, Tinker Board S ve dış dünya arasındaki fiziksel bir arabirimdir. En basit düzeyde, bunları açıp kapatılabilen anahtarlar olarak düşünebilirsiniz. 40 iğnenin 28'i GPIO iğnedir (SPI/UART/I2C iğneleri ile paylaşılır). Tinker board, iki yonga seçimi sunan bir SPI veriyolu ile donatılmıştır. SPI veriyolu yerleşik 40 uçlu başlıkta bulunur.



GPIO API

Python

Python, hızlı çalışmanıza ve sistemleri daha etkin bir şekilde entegre etmenize olanak tanıyan bir programlama dilidir.

1. terminali açın ve aşağıda ki komutları girin
sudo apt-get update
sudo apt-get install python-dev python3-dev

2. Download Python GPIO library*
git clone http://github.com/TinkerBoard/gpio_lib_python.git

3. Navigate to folder
cd gpio_lib_python/

4. Tinker board için Python GPIO kütüphanesini yükleyin
sudo python setup.py install
sudo python3 setup.py install 

5. Referans kodları
Bu dosya içinde birkaç örnek kod bulunuyor /gpio_lib_python/test

*Eğer “git command not found” hatasını alırsanız, apt'yi aşağıdaki komutlarla kullanarak git'i yükleyiniz. sudo apt-get update
sudo apt-get install git
 

C

C, genel amaçlı, gerekli bir bilgisayar programlama dilidir. Yapısal programlamayı desteklerken, statik tip sistemi, çoğu istenmeyen işlemi engeller.

1. Bir terminal açın ve C GPIO kütüphenisini indirin
git clone http://github.com/TinkerBoard/gpio_lib_c.git

2. 2. klasöre gidin
cd gpio_lib_c/

3. Tinker Board S için C GPIO kütüphanesini yükleyin
sudo ./build

4. Yükleme başarılı mı değil mi diye kontrol edin
gpio -v
gpio readall

5. Referans kodları
Bu klasörlerin altında birkaç örnek kod bulunmaktadır /gpio_lib_c/examples

*Eğer “git command not found” hatasını alırsanız, apt'yi aşağıdaki komutlarla kullanarak git'i yükleyiniz..
sudo apt-get update
sudo apt-get install git

GPIO pin çıkışı

Eğer GPIO'nun SPI, I2C veya seri (UART)'ını Python ile kullanmak isterseniz, spidev, smbus2 veya pySerial gibi üçüncü parti veya açık kaynaklı Python kütüphanelerini kullanmanız önerilir. 

GPIO.Setmode
(GPIO.ASUS)
GPIO.Setmode
(GPIO.BOARD)
Pinout Physical Pin
Number
Pinout GPIO.Setmode
(GPIO.BOARD)
GPIO.Setmode
(GPIO.ASUS)
  1 VCC3.3V_IO 12 VCC5V_SYS 2  
252 3 GP8A4_I2C1_SDA 34 VCC5V_SYS 4  
253 5 GP8A5_I2C1_SCL 56 GND 6  
17 7 GP0C1_CLKOUT 78 GP5B1_UART1TX 8 161
  9 GND 910 GP5B0_UART1RX 10 160
164 11 GP5B4_SPI0CLK_UART4CTSN 1112 GP6A0_PCM/I2S_CLK 12 184
166 13 GP5B6_SPI0_TXD_UART4TX 1314 GND 14  
167 15 GP5B7_SPI0_RXD_UART4RX 1516 GP5B2_UART1CTSN 16 162
  17 VCC33_IO 1718 GP5B3_UART1RTSN 18 163
257 19 GP8B1_SPI2TXD 1920 GND 20  
256 21 GP8B0_SPI2RXD 2122 GP5C3 22 171
254 23 GP8A6_SPI2CLK 2324 GP8A7_SPI2CSN0 24 255
  25 GND 2526 GP8A3_SPI2CSN1 26 251
233 27 GP7C1_I2C4_SDA 2728 GP7C2_I2C4_SCL 28 234
165 29 GP5B5_SPI0CSN0_UART4RTSN 2930 GND 30  
168 31 GP5C0_SPI0CSN1 3132 GP7C7_UART2TX_PWM3 32 239
238 33 GP7C6_UART2RX_PWM2 3334 GND 34  
185 35 GP6A1_PCM/I2S_FS 3536 GP7A7_UART3RX 36 223
224 37 GP7B0_UART3TX 3738 GP6A3_PCM/I2S_SDI 38 187
  39 GND 3940 GP6A4_PCM/I2S_SDO 40 188

* Cihazda bulunan tüm veriyi düzenli bir şekilde yedeklemenizi öneriyoruz. ASUS, Tinker Board S'teki herhangi bir program veya verinin kaybı veya hasarı nedeniyle sorumlu tutulamaz.

 

* Hiçbir durumda ASUS, ürünün onarımı veya değiştirilmesinden kaynaklanan herhangi bir kusur, hasar veya veri kaybından sorumlu değildir.

 

 

Teknik Özellikler 

 

 

  • İşlemci

    Rockchip Quad-Core RK3288 processor

  • Bellek

    2GB Çift Kanal DDR3

  • Grafik

    Tümleşik Ekran İşlemcisi 

    ARM® Mali™-T764 GPU*1

  • Depolama

    16GB eMMC
    Micro SD(TF) card slot

  • LAN

    RTL GB LAN

  • Kablosuz Veri Ağı

    802.11 b/g/n, Bluetooth V4.0 + EDR

  • Ses

    RTL ALC4040 CODEC

  • USB Portları

    4 x USB 2.0

  • Dahili Giriş/Çıkış Portları

    1 x 40-pin header :
    - up to 28 x GPIO pins
    - up to 2 x SPI bus
    - up to 2 x I2C bus
    - up to 4 x UART
    - up to 2 x PWM
    - up to 1 x PCM/I2S
    - 2 x 5V power pins
    - 2 x 3.3V power pins
    - 8 x ground pins
    1 x 2-pin contact pin :
    - 1 x PWM
    - 1 x S/PDIF
    1 x 15-pin MIPI DSI
    1 x 15-pin MIPI CSI

  • Aksesuarlar

    Passive heatsink*2
    User manual

  • Form Faktörü

    3.37 inch x 2.125 inch ( 8.55 cm x 5.4 cm )

  • Ağırlık

    55g

  • Not

    *1. The ARM® Quad-Core Mali GPU supports max. resolution of 4K@30hz with H.264/H.265 hardware decoder.
    *2. Do not touch the SoC or heatsink surface directly to prevent possible burn injury.

 

 

 

EAN Numarası: 4712900946970

Bu ürüne toplam 0 yorum yapıldı.


Değiştir.
  • 0
  • 5 Yıldız

    %0

  • 4 Yıldız

    %0

  • 3 Yıldız

    %0

  • 2 Yıldız

    %0

  • 1 Yıldız

    %0

  • 5000 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo
  • Sistemimiz üzerinde 256 Bit SSL güvenlik sertifikası kullanmaktadır.
  • Dilediğiniz zaman müşteri hizmetlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Scroll