GIGABYTE Z490 AORUS ELITE INTEL AC DDR4 5000OC ATX 1200p ANAKART

Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir

Ürün temin edildiğinde tekrar satışa sunulacaktır.

Teknik Bilgiler:

Soket Tipi Lga 1200
Chipset Z490
Bellek Tipi DDR4
Bellek Kapasitesi 128 GB
Form Faktörü ATX
Dahili Grafik Var
HDMI Çıkışı Var

GIGABYTE Z490 AORUS ELITE INTEL AC DDR4 5000OC ATX 1200p ANAKART


Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC Intel Z490 Soket 1200 DDR4 5000(OC)MHz ATX Gaming Anakart Genel Özellikler

Gigabyte Z490 AORUS ELITE ACIntel Z490 Aorus Elite AC Anakart, Direkt 12 Fazlı VRM Tasarımı, Genişletilmiş Soğutucu Tasarımlı Kapsamlı Termal Çözüm, Intel Dual Band 802.11ac WiFi, 2.5GbE LAN, RGB Fusion 2.0

  • 10. Nesil Intel Core Serisi İşlemcileri Destekler
  • Çift Kanallı ECC olmayan, Arabelleksiz DDR4 Bellek, 4 DIMM
  • Intel Optane Bellek Uyumlu
  • 50A DrMOS ile Direkt 12 Fazlı Dijital VRM Çözümü
  • Daha İyi Bellek Hız Aşırtma İçin Korumalı Bellek Yolu
  • Genişletilmiş Yüzey Soğutuculu Gelişmiş Termal Tasarım
  • Intel Dual Band 802.11ac WIFI ve Aorus Antenli BT5
  • ALC1200 ve WIMA Ses Kapasitörleri ile AMP-UP Ses
  • Bant Genişliği Yönetimi ile 2.5GbE LAN
  • Termal Korumalı, PCIe Gen3 x4 Arayüzlü Çift Ultra-Hızlı M.2
  • Kolay ve Hızlı Kurulum İçin Kurulu Olarak Gelen G/Ç Kalkanı
  • Çok Bölgeli Adreslenebilir LED Işık Gösterisi Tasarımlı RGB Fusion 2.0, Adreslenebilir LED ve RGB LED Şeridi Desteği
  • Smart Fan 5, Çoklu Sıcaklık Sensörleri, Fan Stop, Hibrit Fan Başlıkları
  • Q-Flash Plus teknolojisi ile işlemci, bellek ve grafik kartı takmadan BIOS güncelleme imkanı

Boşluğun Bölünmesiyle Zaman ve Mekanın Ötesine GeçBoşluğun Parçaları: Farklı materyallerin ve birbirine zıt kaplama yüzeylerinin stilistik etkiyle bir araya getirilerek sınırların kaybolduğuna şahit olacaksınız. Bu tarz bir yaklaşımla dizayn edilen anakartta, bileşenler arasındaki limitlerin açıkça tanımlanamayacağı tasarım dikkatinizi çekecek. Bu yaklaşımla zamanı ve mekanı aşan çok boyutlu bir tasarım yaratılır.

Direkt Güç TasarımıZ490 Aorus Elite AC, hem dijital PWM kontrolcü hem de DrMOS içeren 12+1 fazlı dijital CPU güç tasarımına sahiptir. Anakartın en çok güç tüketen bileşenlerine daha verimli güç dağıtımı sağlayan bu %100 dijital kontrolcü ve ek 8+4 Solid-pin CPU güç konektörleri sayesinde PC tutkunları, yeni Intel 10 çekirdekli işlemcilerle maksimum performansa ulaşırlar.

12 Fazlı Dijital Güç TasarımıDaha temiz ve daha verimli güç dağıtımı, yüksek CPU frekanslarında ve ağır yük altında dahi CPU’ya daha iyi termal performans ve kararlılık sağlar.

  • 1. Dijital PWM
  • 2. Sürücü MOSFET
  • 3. Tamamen katı Kapasitörler
  • 4. CPU Güç Konektörü

Güç Mimarisi

  • CPU’ya uygun voltajı sağlamak için güç aşaması kontrolü
  • 10. nesil CPU hız aşırtma için tam destek

2x Bakır PCBGigabyte'ın özel 2X Bakır PCB tasarımı normal güç yüklerini daha fazla işlemek ve kritik CPU güç dağıtımı alanından ısıyı uzaklaştırmak için bileşenler arasında elverişli güç dağıtım yolları sağlar. Bu, anakartın hız aşırtma durumu sırasında gerekli olan artan güç yüklemesinin üstesinden gelebilmesi için önemlidir.

Gelişmiş Termal ÇözümZ490 Aorus Elite AC’nin kalın termal ped ve vidalı soğutuculardan oluşan yüksek performanslı termal tasarımı, PC tutkunları, hız aşırtmacılar ve oyuncular için olağanüstü düzeyde MOSFET soğutma performansı sunar.

Gelişmiş Termal Tasarım

  • 1. LAIRD 5 W/mK Termal Ped: 1.5mm kalınlık ve 5W/mK yüksek ısı iletkenliğine sahip termal iletkenlik pedleri, geleneksel termal pedlere kıyasla 2.7 kat daha fazla ısı aktarımı sağlar.
  • 2. 2X M.2 Termal Koruma: Dahili M.2 soğutucular, yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli PCIe 3.0 SSD’lerin aşırı ısınması engelleyerek ısınma kaynaklı oluşabilecek darboğazların önüne geçer.
  • 3. Genişletilmiş Soğutucu Tasarımı: Daha iyi hava akışı ve ısı değişimi ile termal verimliliği arttırmak için daha geniş yüzey alanına sahip soğutucu tasarımı.

Gigabyte Ultra-Verimli M.2 Termal KorumaDayanıklılığı ön planda tutarak Gigabyte, M.2 SSD’ler için termal bir çözüm sunar. M.2 Termal Koruma, sorun haline gelmeden M.2 SSD’lerdeki ısıyı dağıtmaya yardımcı olur ve darboğazları önler.

Smart Fan 5Smart Fan 5 kullanıcıları, oyun PC'sinin serin kalırken performansını koruyabilmelerini sağlayabilir. Smart Fan 5, kullanıcıların fan başlıklarını anakartın farklı yerlerinde farklı termal sensörleri yansıtacak şekilde değiştirmelerini sağlar. Sadece Smart Fan 5 ile hem PWM hem de Voltaj modu fanlarını destekleyen hibrit fan başlıkları, anakartı daha fazla soğutmayı daha kolay hale getirmek için üretildi.

  • 5 Fan/Water Pompa Bağlantıları
  • 6 Sıcaklık Sensörü
  • Tüm Fan Pin Başlıkları, Hibrit Fan Başlıklarına Yükseltildi
  • Birlikte Çalıştırılabilir Fanlar ve Sensörler
  • Fan Kontrolü için Sezgisel Kullanıcı Arayüzü

Fan StopBelirtilen eşiğin altına düştüğünde herhangi bir fanın tamamen durmasını sağlayan Fan Stop ile fan sessizliğini elde edin. Sensörün hangi sıcaklıkta ve hangi sıcaklıkta ayarlandığına bağlı olarak hangi fanın durduğu - tüm bunlar sizin isteğinize göre özelleştirilebilir.

Hibrit Fan Pin Bağlantı BaşlığıSıvı soğutma kurulumunuz üzerinde tam kontrol sağlayın! Smart Fan 5, Hibrit Fan Pin Başlıkları veya harici termistör sensörleri aracılığıyla akış hızı ve su sıcaklığı hakkında ikinci bir bilgiyi alır - PC'nizde mutlak ustalık sağlar.

* Tüm Hibrit Fan Başlıkları, fan veya pompa olsun, farklı PWM veya Voltaj modlu soğutma cihazının türünü otomatik olarak algılayabilir.

Yeni Smart Fan 5 YazılımıSistem kullanım tercihlerinizi eşleştirmek için farklı modlardan Sessiz - Tam Hız arasında seçim yapın. Her fan veya pompa için, tetik eşiklerini ve ilgili fan hızlarını tanımlamak için sezgisel fan eğrisini kullanabilirsiniz.

Eşsiz PerformansEn kaliteli bileşenler ve Gigabyte Ar-Ge tasarım kabiliyetiyle Z490 Aorus, anakartlar arasında gerçek bir canavar.

DDR4 XMP Desteği ile 5000MHz ve ÖtesiAorus, 5000MHz ve ötesi için uyumluluk sağlayan test edilmiş ve kanıtlanmış bir platform sunuyor. Bu performans artışına ulaşmak için yapılması gereken tek şey, bellek modüllerinin XMP özellikli olduğundan ve XMP işlevinin Aorus anakartında etkinleştirildiğinden emin olmaktır.

Korumalı Bellek YoluHarici parazitlerden korunması için tüm bellek yolları geniş bir zemin tabakası ile korunan PCB iç katmanının altındadır.

Bellek Düzeni - Daisy Chain (Papatya Zinciri) TasarımıOptimize edilmiş Daisy Chain (Papatya Zinciri) yönlendirmesi sayesinde Z490 Aorus anakart, yüksek yoğunluklu bellek modülü ile DDR4-5000+ MHz’e kadar kanıtlanmış bir hız sağlar. Optimize edilmiş Daisy Chain (Papatya Zinciri) tasarımı, profesyonellere ve oyunculara daha yoğun ve hızlı sistem belleği deneyimi yaşamaları için daha yüksek bellek frekanslarına ulaşmalarını sağlar.

Tekli 32GB Bellek DesteğiZ490 anakarttaki maksimum bellek kapasitesi 128GB’tır. Intel’in bellek referans kodunu güncelledikten sonra tek slotta 32GB’a kadar bellek desteği sunar. Eskiden yalnızca en üst seviye masaüstü platformlarında mevcut olan bu 128GB’lık yüksek bellek kapasitesi sayesinde artık kullanıcılar daha fazla bant genişliğine ulaşarak, video dönüştürme ve video düzenleme gibi yoğun bellek kullanan uygulamaları daha kolay ve akıcı bir şekilde kullanır.

PCIe 4.0 TasarımıÇoğu PC tutkunu için yüksek bant genişliğine sahip depolama ve yüksek performanslı ekran kartları kritik öneme sahiptir. Bu anakart en yeni cihazlara destek sunmak için çığır açan PCIe 4.0 sınıfı donanım tasarımını kullanır.

  • PCIe 4.0 Turbo B-Clock (PCIe 4.0 overclock için)
  • 1 x PCIe 4.0 Yuvası: Güçlendirilmiş PCIe 4.0 x16
  • PCIe 4.0 İçin Hazır PCB: Düşük sinyal kaybı PCB

Çift NVMe PCIe Gen3 x4 M.2Aorus Anakartları, sistem potansiyelini en üst düzeye çıkarmak isteyen PC tutkunlarına M.2 teknolojisini sunmaya odaklanmıştır.

2.5GbE LAN - 2 Kat Daha Hızlı

  • 2.5G LAN'ın entegrasyonu, en iyi online oyun deneyimi olan oyuncular için mükemmel bir şekilde tasarlanan genel 1GbE ağına kıyasla en az 2 kat daha hızlı aktarım hızları ile 2,5 GbE ağ bağlantısına olanak sağlar.
  • Multi-Gig (10/100/1000 / 2500Mbps) RJ-45 ethernet'i destekler

CFosSpeed İnternet Hızlandırıcısı Ağına Bağlı 2.5G LANIntel GbE LAN, kalabalık LAN ortamlarında daha iyi yanıt vermeyi sağlamak için internet hızını arttırmak ve düşük ping süreleri sağlamak için yardımcı olan bir ağ trafiği yönetimi uygulaması olan cFosSpeed'e sahiptir.

Intel Dual Band 802.11ac WIFI + BT5Intel’in yerleşik 802.11ac WiFi modülü, Dual Band’ı, 802.11n’den 3 kat daha hızlı olan 433 Mbps’ye kadar WiFi hızı ve Bluetooth 5’i destekler.

USB Type-C Ön Panel KonektörüYeni nesil bağlantı ile donatılmış Aorus Gaming Anakartlar tüm yeni nesil kasaları destekliyor. USB 3.2 Gen1 için yerleşik USB Type-C başlığı, bir USB 3.2 Gen1 sürücü bağlanırken veya yeni mobil cihazınızı şarj ederken erişimi kolaylaştırır.

Üst Sınıf WIMA ve Ses KapasitörleriAorus anakartlar, Hi-Fi sınıf WIMA FKP2 kapasitörler ve yüksek kalite Chemicon ses kapasitörlerinin bir kombinasyonunu sunar. Üst düzey ses kapasitörleri yüksek kaliteli ses ekipmanı için uygunken, bas ve zengin yüksek frekanslarda zengin ses sağlamak için en son teknolojiyi kullanan WIMA FKP2 kapasitörler, yüksek kaliteli Hi-Fi sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun özel Aorus AMP-UP Audio teknolojisine eklenmesi, en seçici müzik tutkunları için ideal yerleşik ses çözümünü sunar.

Ses Gürültü KorumasıAorus anakartlar, anakartın hassas analog ses bileşenlerini PCB zeminindeki olası gürültü kirliliğinden korumak için LED ile aydınlatılmış PCB katmanları ile ses gürültü koruma özelliğine sahiptir.

Çok Bölgeli Işık Gösterisi TasarımıRGB Fusion 2.0 artık her zamankinden daha fazla LED özelleştirme sunarak, kullanıcıların PC'lerini yaşam biçimlerini yansıtacak şekilde uyarlamalarına olanak tanır. Tam RGB desteği ve yeniden tasarlanmış RGB Fusion 2.0 uygulamasıyla, kullanıcılar anakartı çevreleyen LED'ler üzerinde tam kontrol sahibi olur.

RGB Fusion 2.0 YazılımıSezgisel kullanıcı arayüzü ile RGB Fusion 2.0, desteklenen tüm cihazlarda aydınlatma efektlerini özelleştirmek için size daha iyi bir çözüm sunar. Göz kamaştırıcı bir ürün yelpazesi ile desteklenen RGB Fusion, hepsini bir araya getiren, aksesuarlarınızın aynı tempoda senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. Anakartlardan grafik kartlarına ve çevre birimlerine kadar, oyun donanımınızı kendi stilinizle kişiselleştirebilir ve profilleri paylaşarak sisteminizi gururla sergileyebilirsiniz. Buna ek olarak, yeni oyun modu, size en sürükleyici oyun deneyimini sunmak için aydınlatma efektlerini seçilen oyunlarla etkileşimli hale getirir.

Gigabyte RGB Fusion AppSadece bilgisayarınızı renklendirmeyin, arkadaşlarınızın gıpta edeceği bir sanat eseri yapın. Gigabyte RGB Fusion mobil uygulaması ile kullanıcılar oyun sistemleri içerisindeki aydınlatmayı izleyip kontrol edebilirler. Bu, kullanıcılara farklı modlar için renkleri ve hızları deneme ve ayarlama gibi kolay erişim imkânı sağlar ve tüm bu ayarlamaları yaparken kullanıcıların klavye ve monitörün başında olmasına gerek kalmaz.

DayanıklıGigabyte, yüksek kaliteli üretim süreci ve dayanıklılığı ile ünlüdür. Söylemeye gerek yok, Z490 Aorus anakartlar için olabilecek en kaliteli bileşenleri kullanıyoruz ve sağlam ve dayanıklı hale getirmek için her bir slotu güçlendiriyoruz.

Ultra Durable PCIe Zırhı - Endüstri Lideri Ultra Durable PCIe ArmorGigabyte’ın yenilikçi tek parça paslanmaz çelik koruyucu tasarımı, gelişmiş ve ağır ekran kartlarına gereken desteğini sağlamak için PCIe konnektörlerini güçlendirir.

Ultra Durable Bellek ArmorAorus’un özel paslanmaz tek parça çelik koruyucu tasarımı, olası ESD parazitlerini önlemenin yanı sıra PCB’nin bozulmasını ve bükülmesini önler.

Katı Pin Güç KonnektörleriZ490 Aorus anakartlar, CPU aşırı yüklenirken sabit ve kararlı güç kaynağı sunmak için ATX 24pin ve ATX 12V 8pin + 4pin güç konektörlerine sahiptir.

Sağlam Pin Güç konnektörü avantajları:

  • Elektrik için daha büyük temas alanı
  • Daha yüksek güç ve üretilen ısıyı sürdürmek için daha fazla metal miktarı
  • Ultra dayanıklı ve uzun ömürlü

Q-Flash PlusGigabyte Q-Flash Plus ile BIOS’u güncellemek için CPU, bellek ya da ekran kartı takmanıza ya da BIOS menüsüne girmenize gerek yok. Sadece USB flash sürücüye güncel BIOS dosyasını (gigabyte.bin olarak yeniden adlandırın) indirin ve kaydedin, ardından özel Q-Flash Plus düğmesine basın ve hazırsınız!

Yenilenmiş BIOSBIOS, ilk kurulum sırasında kullanıcılar için en uygun ayarlamayı yapar. Yeni bir GUI ve daha kolay işlevselliklerle, Gigabyte, kullanıcıların yeni sistemlerini kurarken BIOS'u kendi istedikleri gibi yeniden yapılandırmasına olanak sağlar.

Uygulama MerkeziGigabyte APP Center, tüm Gigabyte MB yardımcı programlarının ve sürücülerinin yararlı bir portalıdır, APP Center'dan kurmak istediğiniz herhangi bir programı seçebilir ve en son yardımcı programlar ve sürücülerle güncellemenizi sağlayabilirsiniz.

EasyTuneGigabyte'ın EasyTune uygulaması, kullanımı kolay ve basit arayüzü ile kullanıcıların Windows ortamında sistem ayarlarının ince ayarlarını yapmalarına veya sistem, hafıza hızlarını ve voltajlarını ayarlamalarına izin verir. Smart Quick Boost ile bir tıklama, otomatik olarak sisteminizi hız aşırtmaya alır, daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz da size performans artışı verir.

Sistem Bilgisi GörüntüleyicisiGigabyte Sistem Bilgi Görüntüleyicisi, mevcut sistem durumunuza erişmenizi sağlayan merkezi bir konumdadır. Saatleri ve işlemci gibi bileşenleri izleyin, tercih ettiğiniz fan hızı profilini ayarlayın, sıcaklık çok yükseldiğinde uyarılar oluşturun veya sisteminizin davranışını kaydedin; Bunlar Sistem Bilgisi Görüntüleyicisi'nin yetenekleridir.

Arka Panel G/Ç Portları

  • 2 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
  • 4 x USB 3.2 Gen 1
  • 4 x USB 2.0/1.1
  • 2 x SMA anten bağlantısı (1T1R)
  • 1 x HDM
  • 1 x RJ-45
  • 1 x optik S / PDIF Çıkış bağlantısı
  • 5 x ses jakı

Dahili G/Ç Portları

  • 1 x 24-pin ATX ana güç konektörü
  • 1 x 8-pin ATX 12V güç konektörü
  • 1 x 4-pin ATX 12V güç konektörü
  • 2 x M.2 Socket 3 bağlantısı
  • 6 x SATA 6Gb/s
  • 1 x CPU fan başlığı
  • 1 x sıvı soğutma CPU fan başlığı
  • 3 x Sistem fan başlığı
  • 2 x Adreslenebilir LED şerit başlığı
  • 2 x RGB LED şerit başlığı
  • 1 x Ön panel bağlantısı
  • 1 x Ön panel ses bağlantısı
  • 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C
  • 1 x USB 3.2 Gen 1
  • 2 x USB 2.0/1.1
  • 1 x Güvenilir Platform Modülü (TPM) başlığı (yalnızca GC-TPM2.0 SPI/GC-TPM2.0 SPI 2.0 modülü için)
  • 2 x Thunderbolt ekleme kart konnektörü
  • 1 x Clear CMOS jumper
  • 1 x Q-Flash Plus düğmesi

Teknik Özellikler

Kullanım Alanı Oyun (Profesyonel)
İşlemci Tipi Intel
İşlemci Desteği 10'uncu Nesil Intel ® Core ™ i9 işlemciler / Intel ® Core ™ i7 işlemciler / Intel ® Core ™ i5 işlemc
Yongaseti Intel ® Z490 Express Yonga Seti
Soket Yapısı LGA 1200
Ram Tipi 2933/2800/2666/2400/2133 MHz bellek modülleri, DDR4 5000 (OC) / 3000 (OC)
Ram Kapasitesi 128 GB'a kadar (32 GB tek DIMM kapasitesi) sistem belleğini destekleyen 4 x DDR4 DIMM soketi
SATA 6 x SATA 6Gb/s
RAID RAID 0 RAID 1 RAID 5 and RAID 10
M.2 2 x M.2 connectors
PCI Slot 2 x PCI Express x1 yuvası
PCI-E Slot 1 x PCI Express x16 yuvası x16 hızında çalışıyor (PCIEX16), 1 x PCI Express x16 yuvası x4 hızında çalışır (PCIEX4)
Ses Girişi Realtek ® ALC1200 codec bileşeni
Ethernet (LAN) Realtek ® 2.5GbE LAN yongası (2.5 Gbit / 1 Gbit / 100 Mbit)
USB 2.0 4 x USB 2.0/1.1 ports
USB 3.0 6 x USB 3.2 Gen 1 ports
HDMI 1x HDMI
Kasa Yapısı ATX Form Factor

 

EAN Numarası: 4719331808563

Soket Tipi Lga 1200
Chipset Z490
Bellek Tipi DDR4
Bellek Kapasitesi 128 GB
Form Faktörü ATX
Dahili Grafik Var
HDMI Çıkışı Var

Bu ürüne toplam 0 yorum yapıldı.


Değiştir.
  • 0
  • 5 Yıldız

    %0

  • 4 Yıldız

    %0

  • 3 Yıldız

    %0

  • 2 Yıldız

    %0

  • 1 Yıldız

    %0

  • 5000 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo
  • Sistemimiz üzerinde 256 Bit SSL güvenlik sertifikası kullanmaktadır.
  • Dilediğiniz zaman müşteri hizmetlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Scroll